Ky sajt përdor dhe vendos "cookies" në kompjuterin tuaj për të ndihmuar në përmirësimin e kësaj faqe interneti. Ju mund të mësoni më shumë rreth këtyre skedarëve dhe informacione të përgjithshme rreth mënyrës se si të ndryshoni cilësimet tuaja të kukive duke klikuar këtu. Duke vazhduar të përdorni këtë sajt pa ndryshuar cilësimet tuaja, ju jeni dakord me përdorimin tonë të cookie-ve.

PLUSIM DHE MBYLLJE

ZGJIDHJE PERFLEX PËR
NDERTIMIT

BËNI ÇDO DETAJ MË TË BUKUR DHE TË INTEGRUAR. IZOLIMI I PASTERISTEVE DHE GJENDJEVE TE TJERA TE PASTA LARG NGJYJET E Pllakave. BËJË MË TË FUNDIT DHE TË QËNDRUESHËM MË TË FORTËSISHËM DHE TË QËNDRUESHËM INSTALIMIN E Pllakave. BËNI ÇDO DETAJ MË TË BUKUR.

BACK

A ka ndonjë shans që pllakat e vjetra të lyhen? 24 gusht 2022

Sigurisht, pllakat e vjetra mund të lyhen gjithashtu. Megjithatë, ekziston një parakusht që duhet të ketë një boshllëk midis pllakave.

Rekomandohet përdorimi i makinës së pastrimit për të pastruar boshllëkun përpara depilimit dhe fugave, një lloj hapash ndërtimi.

Ndërtimi i fugave për pllakat e vjetra është i ndryshëm nga ai për ato të reja. Këtu janë disa paralajmërime:


1, hendeku është shumë i ndyrë

Dallimi midis pllakave të reja dhe atyre të vjetra është se pllakat e vjetra janë përdorur për një kohë më të gjatë. Do të ketë pluhur të grumbulluar në hendek. Nëse keni nevojë të bëni fuga, sigurohuni që hendeku i pllakave të pastrohet plotësisht. Përveç kësaj, boshllëku i pllakave është i ndryshëm nga njëra-tjetra dhe ka çimento të mbushur, të cilën ju duhet të përdorni një makinë bluarëse profesionale për ta pastruar.


2, sipërfaqja e pllakave është e konsumuar keq

Sipërfaqja e pllakave mund të jetë e konsumuar keq pas vitesh përdorimi dhe disa pllaka me shkëlqim janë gërvishtur keq në mënyrë të barabartë, kështu që ne duhet të përdorim shirit ose dyll mbi pllakat përpara se të fusim. Në këtë rast, fino e tepërt pas ndërtimit të finove të reja mund të pastrohet lehtësisht.


3, fundi i lagur i pllakës

Për shkak të dëmtimeve natyrore ose artificiale të pllakave pas përdorimit të gjatë, fundi i pllakave do të lagështohet. Hendeku ose fundi i pllakave duhet të mbahen të thata përpara se të fusni.

Ju mund të përdorni një shami për të provuar nëse hapësira e pllakave është e lagur dhe ta nxirrni jashtë pas 24 orësh. Nëse indi bëhet i butë ose i lagësht, kjo do të thotë se boshllëku është i lagësht dhe boshllëku duhet të thahet përpara se të futet me fije. Nëse nuk ka ndryshim në inde, hendeku është i thatë dhe ndërtimi i ri i fugave mund të kryhet drejtpërdrejt.


4, nëse pllaka është e lirshme

Pas një kohe të gjatë, çimentoja e pjesës së poshtme të pllakave tkurret dukshëm. Është normale që pllakat qeramike të lirohen. Megjithatë, ne nuk mund të aplikojmë fuga në këto lloj pllakash. Edhe nëse fino e pllakave mund të stabilizojë pllakat qeramike dhe të parandalojë lirimin e tyre, efekti i kurimit dhe ngjitja e finosë do të ndikohet në një farë mase. Sugjerohet që të stabilizohen pllakat e lirshme përpara se të rigrutohen.


Rigrumtimi për pllakat e vjetra është i lehtë nëse vërehen problemet e mësipërme. Gjithashtu, zgjidhni fino pllakash me cilësi të mirë dhe përshtatni ngjyrat e përshtatshme për fino dhe pllaka dhe pllakat e vjetra mund të bëhen të bukura si ato të reja.


11

tel+86 183 9099 2093

Email[email mbrojtur]

whatsapp

#

na kontaktoni